Instructeur slagwerkgroep

Rob van der Sommen

Rob van der Sommen
Rob van der Sommen zag op 27 november 1969 het levenslicht. Geboren en getogen in Helmond was het ook in Helmond waar hij voor het eerst de trommelstokken hanteerde, dit was bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Rob volgde diverse opleidingen bij o.a. dhr. T. Kieft (lichte muziek) en dhr. M. Meulendijks (klassiek slagwerk), en ook workshops werden niet geschuwd. Ook leidde Rob jarenlang het (melodische) Slagwerk Ensemble Phileutonia (SEP) die juist het populaire en het entertainment gedeelte toevoegde aan de slagwerkmuziek. In deze tijd worden dan, uit noodzaak, de eerste arrangementen geschreven. Toch koos Rob voor een studie Wiskunde en Natuurkunde (lerarenopleiding), wat hij in zijn laatste studiejaar nog aanvulde met zijn graad aan de HTS richting wiskunde. 

Rob was vele jaren werkzaam als orkestslagwerker bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" (FKKLBW) te Vught, en had tevens de leiding van het allround-combo van dit orkest. Op dit moment leidt Rob naast de slagwerkgroep van Fanfare ‘De Vooruitgang’ te Stiphout ook de slagwerkgroepen van Helmonds Muziek Corps en Harmonie St. Cecilia Asten.

Naast dirigeren is Rob ook actief als componist / arrangeur bij Dutch Music Partners. In zijn composities/arrangementen is Rob op zoek naar entertainment, herkenbaarheid waardoor zijn composities / arrangementen zeer ritmisch en melodieus zijn. Ook de combinatie van slagwerk met juist andere instrumenten komen met regelmaat in zijn composities / arrangementen naar voren.

Rob is één van de voortrekkers om slagwerk in het theater te promoten, de uitdaging om een slagwerkgroep een gevarieerd avondvullend programma te laten verzorgen is de drijfveer om leiding te geven aan een slagwerkgroep. Getuige hiervan zijn succesvolle uitvoeringen zoals: Let there be Drums, The Beat Goes On, Drums United, Hit It! en DrumXplosion.

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Financiële support

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Support de fanfare

Papier blijft hier!

Oud papier
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

 

Kleding, textiel en schoenen
Iedere dag in de twee grijze containers voor ons gebouw

Volg ons

Contact

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond

+31 (0)6 372 31 977
info@fanfaredevooruitgang.nl


Financiële support: NL43RABO0149694822

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest en opstaporkest
  vrijdag 18:30 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkensemble
  donderdag 17:15 - 17:45 uur

Oud papier inleveren

Iedere vrijdag en zaterdag
tussen 8 en 12 uur

 

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required