Instructeur slagwerkgroep

Rob van der Sommen

Rob van der Sommen
Rob van der Sommen zag op 27 november 1969 het levenslicht. Geboren en getogen in Helmond was het ook in Helmond waar hij voor het eerst de trommelstokken hanteerde, dit was bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia. Rob volgde diverse opleidingen bij o.a. dhr. T. Kieft (lichte muziek) en dhr. M. Meulendijks (klassiek slagwerk), en ook workshops werden niet geschuwd. Ook leidde Rob jarenlang het (melodische) Slagwerk Ensemble Phileutonia (SEP) die juist het populaire en het entertainment gedeelte toevoegde aan de slagwerkmuziek. In deze tijd worden dan, uit noodzaak, de eerste arrangementen geschreven. Toch koos Rob voor een studie Wiskunde en Natuurkunde (lerarenopleiding), wat hij in zijn laatste studiejaar nog aanvulde met zijn graad aan de HTS richting wiskunde. 

Rob was vele jaren werkzaam als orkestslagwerker bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" (FKKLBW) te Vught, en had tevens de leiding van het allround-combo van dit orkest. Op dit moment leidt Rob naast de slagwerkgroep van Fanfare ‘De Vooruitgang’ te Stiphout ook de slagwerkgroepen van Helmonds Muziek Corps en Harmonie St. Cecilia Asten.

Naast dirigeren is Rob ook actief als componist / arrangeur bij Dutch Music Partners. In zijn composities/arrangementen is Rob op zoek naar entertainment, herkenbaarheid waardoor zijn composities / arrangementen zeer ritmisch en melodieus zijn. Ook de combinatie van slagwerk met juist andere instrumenten komen met regelmaat in zijn composities / arrangementen naar voren.

Rob is één van de voortrekkers om slagwerk in het theater te promoten, de uitdaging om een slagwerkgroep een gevarieerd avondvullend programma te laten verzorgen is de drijfveer om leiding te geven aan een slagwerkgroep. Getuige hiervan zijn succesvolle uitvoeringen zoals: Let there be Drums, The Beat Goes On, Drums United, Hit It! en DrumXplosion.

Submenu

Zoeken

Publiek welkom

voorspeelavond
kerstconcert 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken