Opleidingsorkest

Fanfaremuzikanten in opleiding

In het opleidingsorkest van Fanfare De Vooruitgang spelen zowel jonge als oudere leerlingen van de vereniging. Dit orkest dient als opstap voor het grote fanfareorkest.

Een nieuwe leerling krijgt wekelijks les en speelt al na een half jaar in het opstartorkest, ons ensemble voor beginnende muzikanten.

Na zo'n twee jaar les kan een leerling deelnemen aan het opleidingsorkest. Hierin leert men om te gaan met samenspel met andere instrumentgroepen, door middel van het spelen van veelal lichte muziek, die voor het publiek bekend in de oren zullen klinken.

De saamhorigheid binnen het orkest wordt versterkt door de gezellige sfeer, die ontstaat tijdens repetities en overige activiteiten die worden georganiseerd door de commissie Muziekopleidingen, zoals verenigingsconcerten, uitwisselingsconcerte, muzikantendagen en niet-muzikale activiteiten, zoals de jaarlijkse kerstviering.

Heb je zelf interesse om muziek te gaan maken, laat het ons dan even weten. Bij onze fanfare krijg je kwalitief goede muziekles door Kunstkwartier, krijg je een instrument in bruikleen, krijg je korting op lesgeld, krijg je les in Stiphout, en krijg je de kans om al snel samen te spelen in ensembles en opleidingsorkest.

Leerlingen die net gestart zijn blazen na een paar maanden les al in het opstaporkest - iedere week een halfuur gezamenlijk muziek maken.

Publiek welkom

Concours 24 november

klein 09 fdv concours 2312

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs