Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Fanfare ‘De Vooruitgang’ bestaat 55 jaar. Zij staat bekend om het aantrekkelijke repertoire dat tijdens optredens in de regio ten gehore wordt gebracht. De werken die worden uitgevoerd zijn enerzijds gebaseerd op bekende of lekker in het gehoor liggende melodieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van melodische slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, vibrafoon en marimba, regelmatig ondersteunt door een vast combo. Daarbij worden combinaties met solisten op andere instrumenten (bugel, viool, zang etc.) als een grote uitdaging gezien.

Anderzijds speelt zij spectaculaire werken met een hoog entertainmentgehalte, zoals heftig Japanse slagwerk en swingende Braziliaanse samba's. Ook door het toevoegen van diverse acts blijft het programma altijd weer verrassend. Het gebruik maken van allerlei attributen en het eigen menselijke lichaam wordt daarbij niet geschuwd. Deze afwisseling maakt het voor de 18 relatief jonge leden extra leuk om deel uit te maken van de slagwerkgroep. Speelplezier gecombineerd met het streven naar kwaliteit staan dus hoog in het vaandel.

Sinds september 2023 staat de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Vincent Houdijk. Vincent Houdijk is een virtuoze, veelzijdige, Nederlandse percussionist, met een voorkeur voor zijn specialisme; de vibrafoon. De combinatie van zijn klassieke en jazzstudies gaf hem een brede kijk op muziek. Houdijk heeft een onderzoekende houding, nieuwsgierig naar veel verschillende soorten samenwerkingen binnen muziek en muziekstijlen. Hij beheerst veel percussie-instrumenten en heeft zich de afgelopen 15 jaar vooral op de vibrafoon gericht. Zijn muziekstijl is niet in één woord te omschrijven aangezien zijn inspiratie vooral wordt beïnvloed door wereldmuziek, klassieke, minimale en geïmproviseerde muziek. Vincent Houdijk is een inspirerende muziekkunstenaar en docent met een open geest.

Foto's Beat Goes On!
Foto's Drums United 2

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Financiële support

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Support de fanfare

Papier blijft hier!

Oud papier
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

 

Kleding, textiel en schoenen
Iedere dag in de twee grijze containers voor ons gebouw

Volg ons

Contact

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond

+31 (0)6 372 31 977
info@fanfaredevooruitgang.nl


Financiële support: NL43RABO0149694822

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest en opstaporkest
  vrijdag 18:30 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkensemble
  donderdag 17:15 - 17:45 uur

Oud papier inleveren

Iedere vrijdag en zaterdag
tussen 8 en 12 uur

 

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required