Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Fanfare ‘De Vooruitgang’ bestaat 55 jaar. Zij staat bekend om het aantrekkelijke repertoire dat tijdens optredens in de regio ten gehore wordt gebracht. De werken die worden uitgevoerd zijn enerzijds gebaseerd op bekende of lekker in het gehoor liggende melodieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van melodische slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, vibrafoon en marimba, regelmatig ondersteunt door een vast combo. Daarbij worden combinaties met solisten op andere instrumenten (bugel, viool, zang etc.) als een grote uitdaging gezien.

Anderzijds speelt zij spectaculaire werken met een hoog entertainmentgehalte, zoals heftig Japanse slagwerk en swingende Braziliaanse samba's. Ook door het toevoegen van diverse acts blijft het programma altijd weer verrassend. Het gebruik maken van allerlei attributen en het eigen menselijke lichaam wordt daarbij niet geschuwd. Deze afwisseling maakt het voor de 18 relatief jonge leden extra leuk om deel uit te maken van de slagwerkgroep. Speelplezier gecombineerd met het streven naar kwaliteit staan dus hoog in het vaandel.

Sinds het voorjaar van 2003 staat de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Rob van der Sommen. Onder zijn bezielende leiding heeft de slagwerkgroep een aantal avondvullende slagwerkshows op haar conto bij kunnen schrijven: Let There Be Drums, The Beat Goes On en Drums United (tesamen met het slagwerkensemble van het Helmonds Muziek Corps). Ook in 2011 zullen zij u weer verrassen met verfrissende werken tijdens een vervolg op Drums United (met medewerking van Cesar Zuiderwijk!) en natuurlijk een mooie bijdrage aan het 90-jarige jubileum van 'De Vooruitgang'.

Foto's Beat Goes On!
Foto's Drums United 2

Submenu

Zoeken

Publiek welkom

Concours 24 november

klein 09 fdv concours 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken