Dirigent

Frenk Rouschop

Sinds januari 2006 is Frenk Rouschop uit Sint Geertruid dirigent van het fanfareorkest. Frenk Rouschop werd op 31 mei 1960 geboren in het Zuid-Limburgse plaatsje St. Geertruid. Hier kwam hij al op zeer jonge leeftijd in aanraking met de blaasmuziek. Voor zijn muzikale scholing week hij echter uit naar België, waar hij een aantal jaren muziekonderwijs volgde aan de Muziekacademie in 's Gravenvoeren.

Aan het Conservatorium in Maastricht zette Frenk zijn muzikale loopbaan voort, eerst met twee hoofdvakken: trompet en algemene muzikale vorming. Vanaf 1985 kwam het hoofdvak praktijkdiploma HaFaBra-directie erbij. Deze studie werd in twee jaar met succes afgerond. Daarna volgde hij het hoofdvak uitvoerend musicus HaFaBra-directie, met als docent Sef Pijpers senior. In 1990 sloot hij ook deze studie af met een examen met medewerking van de kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Al tijdens zijn studie werkte hij bij diverse orkesten door het hele land. Al vaak bezocht hij met zijn orkesten de concoursen van de verschillende muziekbonden en natuurlijk het 4-jaarlijkse Wereld Muziek Concours (WMC). Steeds werd er onder zijn leiding een uitstekend resultaat behaald, plus verschillende landstitels en twee WMC titels! Om zijn muzikale horizon te verbreden volgde hij ook hoofdvaklessen Orkestdirectie aan het Conservatorium in Maastricht bij de bekende symfonische dirigent Jan Stulen.

Frenk Rouschop is ook dirigent bij Douane Harmonie Nederland, Fanfare Sint-Caecilia Schimmert 1845 en Harmonie De Volksgalm Zichen-z-Bolder.

Zoeken

Publiek welkom

voorspeelavond
kerstconcert 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken