Concours 2013

Noodgedwongen improviseren

Sommige blazers hebben even raar opgekeken bij het bestuderen van hun partij van deel III van Sinfonietta No. 4. Behalve hun eigen instrument moeten sommigen hier een slagwerkinstrument bespelen voor de effecten die de timmerfabriek uitbeelden: temple block, guiro en agogo.

Tot nu toe gingen we maar steeds (letterlijk stilzwijgend) voorbij aan deze slagwerkeffecten. We hadden immers de handen vol aan de partij voor ons "echte" instrument. We gingen intussen ervan uit dat leden van de slagwerkgroep voor ons dit slagwerk-werk zouden invullen. Maar helaas moeten we inzien dat dit er niet in zit. We gaan de machinefabriek dus "doen" zoals door Sparke geschreven, met slagwerkeffecten uit de blazers, met name tussen de saxofoons. En dat vraagt nog even heel wat van zes mensen! Gelukkig is er ondersteuning in de vorm van extra oefenmomenten en er is zelfs per instrument een Youtube voorspeelfragment beschikbaar. Noodgedwongen improviseren dus, maar niet onvoorbereid.

Palmenzaag

Afgelopen woensdag hebben de betreffende muzikanten deze uitdaging aangenomen en dat klonk veelbelovend. De timmerfabriek (hier als opdrachtgever voor de compositie van het werk voor Fanfare St. Willibrordus Stramproy) komt tot leven!

Zoeken

Publiek welkom

voorspeelavond
kerstconcert 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken