Orkesten

Bij het instrumentenbeheer wordt een voorraadlijst bijgehouden, van alle instrumenten die onze vereniging rijk is. Deze lijst wordt op professionele wijze beheerd door Hans, zodat in het werkgroepoverleg de juiste keuzes gemaakt kunnen worden met betrekking tot de de verdeling van instrumenten. Ook dient deze lijst als basis voor adviezen betreffende aankoopplanning naar het bestuur.Alle instrumenten worden geregistreerd op nummer en de staat waarin ze verkeren, maar ook wanneer de onderhoudsbeurten moeten komen.

Enkele instrumenten vermist
Bij de controle van de instrumenten die in voorraad liggen (de jaarlijkse inventarisatie), blijkt, dat er verschillende instrumenten niet aanwezig zijn! Dit komt waarschijnlijk, dat er mensen die, om wat voor reden dan ook, zonder dit door te geven aan Hans, of Peter van Berkel, een instrument van de zolder gehaald hebben en dit niet teruggebracht hebben. Het mag duidelijkheid zijn dat wij, als werkgroep, het liefste zouden hebben dat alle instrumenten bespeeld worden, dat is immers beter dan deze op zolder te laten liggen. Het verdwijnen geldt overigens ook voor onderdelen van sommige instrumenten, zoals stempijpen, muziekstandaartjes, lessenaarschroeven en attributen, als mondstukken voor bariton-tubas-kleinkopermondstukken, lessenaartjes voor op de instrumenten,etc.

Momenteel zitten Hans en Peter met de handen in het haar,omdat ze telkens geconfronteerd worden, ondanks hun grote inzet, dat overal maar wat aangerommeld wordt met de instrumenten. Deze instrumenten zijn nodig voor bijvoorbeeld de aankomende muzikantjes, maar ook voor noodgevallen. Wanneer wij praten over instrumenten, dan hebben wij het over alle instrumenten, zowel van opleidingen, slagwerkgroep als fanfareorkest. Het gaat ons dus allemaal aan. Zo heeft het bijhouden van deze instrumentenlijst natuurlijk geen zin, en leidt tot grote frusraties van de beheerders!

Oproep aan alle leden
Om nu een completer beeld te krijgen van het aantal instrumenten,dat onze vereniging rijk is doen we een oproep aan alle leden. Alle leden die momenteel nog een tweede instrument in hun bezit hebben, dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld het buitenwerk, of studie, laat dit instrument even registreren bij Hans, zodat de lijst weer compleet wordt en dus ook verzekerd! Dus schrijf thuis even het type instrument met het serienummer op en geef het tijdens de komende repetities even door aan Hans.

Ook een oproep aan alle leden, die niet meer actief musiceren, wanneer je nog een instrument van de fanfare hebt liggen, lever dit dan aub in bij Hans, want er is een groot tekort aan instrumenten, die de aankomende aanwas van ons orkest hard nodig heeft! Er zijn nu namenlijk enkele goede, en dure instrumenten zoals trompet, bugel, cornet, die nu nog ontbreken en we willen natuurlijk alles op orde krijgen.

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Financiële support

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Support de fanfare

Papier blijft hier!

Oud papier
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

 

Kleding, textiel en schoenen
Iedere dag in de twee grijze containers voor ons gebouw

Volg ons

Contact

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond

+31 (0)6 372 31 977
info@fanfaredevooruitgang.nl


Financiële support: NL43RABO0149694822

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest en opstaporkest
  vrijdag 18:30 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkensemble
  donderdag 17:15 - 17:45 uur

Oud papier inleveren

Iedere vrijdag en zaterdag
tussen 8 en 12 uur

 

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required