Nieuwsbrief

Woensdag op de lessenaar - Theophoros

Theophoros, een Grieks woord dat ‘door de goden geïnspireerd’ betekent, bestaat uit drie delen die elk een god of een godin uitbeelden. ...

leerlingmeester

Beluister of download hier een opname van NEOS Brass

Deel I: Hermes, boodschapper van de goden

Elke belangrijke gebeurtenis op aarde of op de Olympusberg werd door Hermes aan Zeus, de oppergod, gemeld. Men vindt zijn snelheid terug in dit eerste deel dat begint met zijn aankomst bij de tempel van de goden om goed nieuws te melden.

Deel II: Aphrodite, godin van de liefde.

Dit is een traag romantisch deel dat over liefdesverhalen tussen mannen en vrouwen vertelt. Helaas kennen deze liefdesverhalen in de Griekse mythologie meestal geen goed einde.

Deel III: Hermaphroditus, zoon van Hermes en Aphrodite

De mooie Hermaphroditus was verzot op zijn eigen prachtige uiterlijk. Een nimf bezweek voor zijn schoonheid en besprong Hermaphroditus die haar niet kon overmeesteren. Plots bleek de nimf verdwenen. Hermaphroditus was niet langer een man, maar ook geen vrouw, wel beide tezamen. Na een tijdje geklaagd te hebben, leerde hij zijn nieuwe uiterlijk te waarderen en vond hij zichzelf mooier dan ooit

In opdracht van NEOS Brass

Theophoros werd geschreven in opdracht van NEOS Brass in 2008 en werd bijgevolg oorspronkelijk voor groot koperensemble en slagwerk gecomponeerd. Na een jaar werd de partituur voor fanfareorkest verschreven.

Alex Poelman (Arnhem, 18 juli 1981) is een Nederlands componist en hoornist. Poelman speelde hoorn in de Koninklijke Harmonie Oosterbeek en kreeg daar les van Christiaan Beumer. Hij studeerde informatica aan de Universiteit Twente te Enschede en was hoornist in het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest.





 

Zoeken

Publiek welkom

Try-out concours

Concours 24 november

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken