Nieuwsbrief

Heel Helmond zingt uit volle borst mee

Op 19 februari zal voor de eerste keer Heel Helmond Zingt plaatsvinden. Een nieuw jaarlijks meezingfestival, dit jaar georganiseerd door de Keiebijters samen met de vijf muziekverenigingen. Wij spelen om 14.15u. Een hele mooi evenement voor jong en oud om in de carnavalsstemming te komen...

meezing

Tussen 13.00 en 19.00 uur zorgen Amicitia, Unitas, De Vooruitgang, Phileutonia en het Helmonds Muziek Corps voor een grandioos muziekspektakel. Zij brengen stuk voor stuk bekende liedjes ten gehore die iedereen uit volle borst mee kan zingen.

Harmonie Amicitia Brouwhuis opent de middag om 13.00 uur. Wij spelen direct daarna, om 14.15u tot 15.15u - en daarna is het nog lang gezellig in Zaal Traverse om mee te zingen met respectievelijk Unitas, Phileutonia en HMC. Ons optreden bestaat uit drie blokken:

 • Een openingsblok van klassiek-populaire nummers: Einzug der Gladiatoren, Ouverture Leichte Cavalarie, Slavenkoor uit Nabucco
 • Een middendeel met de mannen van KUUB, met al volop meezingers: Brabant (De Knaal), Sweet Caroline (Zweet), Hidey hidey hidey ho (Blues Brothers)
 • En een heerlijk slotdeel van 55 jaar Hofkapel-grootste hits: Nederlandse Medley, Bolero go Round, Jan Klaasen was trompetter, Als de morgen is gekomen, Purperen Heide, (Washington Grays)

heelhelmondzingt2017

 

Zoeken

Publiek welkom

Try-out concours

Concours 24 november

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken