Wat gaan we spelen in Veldhoven? (2)

Het concoursprogramma begint steeds meer vaste vorm aan te nemen. De werken die in ieder geval gespeeld zullen worden, zijn ‘In Other Words’ van Marco Pütz, ‘I Shall love but Thee’ van Jan van der Roost en het werk ‘Glitter and be Gay’ van Leonard Bernstein. De laatste twee werken zullen we uitvoeren met als soliste Suzan Seegers.

Het bijzondere van deze drie werken is dat ze alle drie het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade op inspirerende wijze zijn uitgevoerd door heel goede fanfareorkesten. In Other Words door fanfare CMV Oranje Grootegast, de wereldkampioen in de 1e divisie, ‘I Shall love but Thee’ door Fanfare Kempenbloei uit Achel, wereldkampioen in de concertafdeling en ‘Glitter and be Gay’ door de club van ‘onze’ Frenk, Fanfare Sint Caecilia Schimmert, eveneens uitkomend in de concertafdeling.Daarnaast is het de bedoeling dat we nóg twee werken zullen spelen. Deze twee staan nog niet 100% vast. Kandidaat zijn op dit moment het nummer Freylachs dat we het aanstaande concert zullen spelen en het laatste gedeelte uit het werk ‘Music of the Spheres’ van de ons goed bekende componist Philip Sparke. De toestemming voor dit laatste werk moet echter nog geregeld worden en Frenk wil het eerst nog ‘proeven’ op haalbaarheid met ons orkest. Het werk ‘From ancient times’ waar we eerder aan geproefd hebben is bij nader inzien toch minder geschikt, vooral vanwege de extreem hoge ligging in het zwaar koper. Dit zullen we niet spelen.

Zoeken

Publiek welkom

voorspeelavond
kerstconcert 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken