Noodgedwongen improviseren

Sommige blazers hebben even raar opgekeken bij het bestuderen van hun partij van deel III van Sinfonietta No. 4. Behalve hun eigen instrument moeten sommigen hier een slagwerkinstrument bespelen voor de effecten die de timmerfabriek uitbeelden: temple block, guiro en agogo.

Tot nu toe gingen we maar steeds (letterlijk stilzwijgend) voorbij aan deze slagwerkeffecten. We hadden immers de handen vol aan de partij voor ons "echte" instrument. We gingen intussen ervan uit dat leden van de slagwerkgroep voor ons dit slagwerk-werk zouden invullen. Maar helaas moeten we inzien dat dit er niet in zit. We gaan de machinefabriek dus "doen" zoals door Sparke geschreven, met slagwerkeffecten uit de blazers, met name tussen de saxofoons. En dat vraagt nog even heel wat van zes mensen! Gelukkig is er ondersteuning in de vorm van extra oefenmomenten en er is zelfs per instrument een Youtube voorspeelfragment beschikbaar. Noodgedwongen improviseren dus, maar niet onvoorbereid.

Palmenzaag

Afgelopen woensdag hebben de betreffende muzikanten deze uitdaging aangenomen en dat klonk veelbelovend. De timmerfabriek (hier als opdrachtgever voor de compositie van het werk voor Fanfare St. Willibrordus Stramproy) komt tot leven!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond