Aan de lijn met Peter Ambrosiussen

Peter wie? Ambrrrrr? Zeg dat nog eens? Bij de Fanfare? Jazeker, Peter Ambrosiussen is onze jongste collega. Hij speelt mee in het fanfare-orkest sinds de zomervakantie van 2012 en wij als CCC waren nou eens benieuwd naar wat hij vindt van al ons “concoursgedoe”.

Peter, vertel eens: hoe lang maak je al muziek?

Ik speelde al op de basisschool blokfluit en daarna begon ik op saxofoon; nu alweer zo’n jaar of vier, vijf. Bij de Fanfare meespelen vind ik heel erg leuk, al was het vooral in het begin wel lastig en moeilijk. Maar ik kan steeds meer meedoen en ik oefen daar ook eigenlijk iedere dag wel op. Partijen oefenen vind ik zeker geen probleem; daar begin ik juist iedere dag mee als ik van school kom.

Nu ga je al in je eerste jaar mee met een concoursvoorbereiding. Wat vind je daarvan?

Ik vind het vooral leuk, al weet ik nog niet zo duidelijk wat dat precies is, zo’n concours. Ik kan mijn partijen steeds beter spelen en tegen de tijd van het concours hoop ik echt alles te kunnen. Ik vind het leuk om samen met anderen muziek te maken. En reken er maar op dat ik niet ga zitten playbacken! Ik vind het wel een uitdaging.

Hoe vind je het om te spelen onder dirigent Frenk Rouschop?

Helemaal prima; voor mij geen probleem. Enge man? Nee hoor, zeker niet. Ik begrijp nog niet altijd wat hij bedoelt, maar ik vind hem wel fijn als dirigent.

Tot slot? Heb je nog een boodschap aan de Fanfare?

Ik vind het een hele leuke ervaring, ook vanwege al die optredens overal. Ik denk dat muziek maken iets is, dat wel goed past bij mij.

Een beter eind had Peter er niet aan kunnen breien. Heel fijn, bedankt voor het gesprek en tot woensdag!

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Financiële support

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Support de fanfare

Papier blijft hier!

Oud papier
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

 

Kleding, textiel en schoenen
Iedere dag in de twee grijze containers voor ons gebouw

Volg ons

Contact

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond

+31 (0)6 372 31 977
info@fanfaredevooruitgang.nl


Financiële support: NL43RABO0149694822

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest en opstaporkest
  vrijdag 18:30 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkensemble
  donderdag 17:15 - 17:45 uur

Oud papier inleveren

Iedere vrijdag en zaterdag
tussen 8 en 12 uur

 

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required