En nu de noten erin! Sinfonietta inzepen!

Het is nu half januari en we zijn volop in studie. Niet om wekelijks te merken dat de nieuwe concoursmuziek al goed begint te klinken. Daar is het nog veel te vroeg voor, al beginnen sommige passages al echt wat tot leven te komen. We zitten in de fase van “inzepen”: noten oefenen dus. Wat is daarover gezegd in het sectieleidersoverleg van 14 januari?

De sectieleiders vervullen vanaf nu een meer prominente rol. Zij weten als de beste hoe moeilijk Sinfonietta No. 4 voor hun groep geschreven is en waar precies de “heikele” punten zitten, bijvoorbeeld technisch en ritmisch. Op de sectieleiders is daarom in het overleg een dringend beroep gedaan: ga aan de slag met je eigen groep en probeer tot Carnaval extra energie en tijd te steken in partijstudie! Het streven is dat elke sectie na Carnaval zijn partijen kan spelen. Het gaat om een periode van een dikke drie weken en als iedereen NU aan de slag gaat, kan er heel wat worden bereikt. Frenk hoeft dan na Carnaval veel minder tijd aan noten studeren te besteden en kan veel gerichter aan de slag met het afwerken van de muziek.

Sommige sectieleiders hebben aangegeven er 'intern' zelf mee te beginnen, bijvoorbeeld door eenmaal per week zelf met de sectie te repeteren. Andere hebben gemeld dat ze er hulp bij nodig hebben. De CCC probeert alle secties van dienst te zijn: roept u maar! Hulp kan bijvoorbeeld wenselijk zijn bij het uitspellen van de partijen, het meetellen en aangeven op de repetities, het invullen van grepen of posities...

Geen enkele sectie heeft aangegeven er al mee klaar te zijn of niet mee te doen aan de inzeepactie. Dat betekent dat er komende weken driftig geoefend wordt en dat Frenk (en het orkest) daar de vruchten van gaat plukken. Van de sectieleiders wordt natuurlijk gevraagd om hierover contact te houden met Frenk of Mario/Ad: schiet het op? Lukt het? Hulp nodig? Natuurlijk zullen er verschillen blijven: elke partij en elk instrument, elke muzikant is anders. Maar niet oefenen en dus niet opschieten is vanaf nu: not done! Aan de slag zodat we elke week Vooruitgang horen!

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Financiële support

Wilt u de vereniging eenmalig of jaarlijks ondersteunen? Dat kan via onderstaande link. Financiele support

Support de fanfare

Papier blijft hier!

Oud papier
Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur.

 

Kleding, textiel en schoenen
Iedere dag in de twee grijze containers voor ons gebouw

Volg ons

Contact

Kloosterstraat 5
5708 GM Helmond

+31 (0)6 372 31 977
info@fanfaredevooruitgang.nl


Financiële support: NL43RABO0149694822

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest en opstaporkest
  vrijdag 18:30 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkensemble
  donderdag 17:15 - 17:45 uur

Oud papier inleveren

Iedere vrijdag en zaterdag
tussen 8 en 12 uur

 

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required