Jeugdslagwerkensemble

De slagwerkers in opleiding

In de slagwerkensembles van Fanfare de Vooruitgang leren de leerlingen om samen te spelen en worden ze voorbereid op de overstap naar de slagwerkgroep. Beide ensembles spelen leuke, herkenbare muziek die zowel de leerlingen zelf als het publiek aanspreken.

Het eerste ensemble is het jeugdslagwerkensemble, hierin starten leerlingen al na ruim een halfjaar. Deze groep repeteert elke dinsdagavond van 19:00 tot 19:30 in het verenigingsgebouw.

Het tweede ensemble is de slagwerkgroep, daarin spelen leerlingen samen met de volwassen slagwerkers. Deze groep repeteert elke dinsdagavond van 19:30 tot 20:30 in het verenigingsgebouw.

Beide groepen treden regelmatig op, zoals bij verenigingsconcerten, uitwisselingsconcerten en muzikantendagen. Soms spelen de twee groepen ook samen, bijvoorbeeld met carnaval. Daarnaast proberen we af en toe ook niet-muzikale activiteiten te plannen om de onderlinge band te versterken.

Heb je zelf zin om muziek te maken, of wil je eens komen kijken, kom dan eens een keer langs tijdens een repetitie of optreden!

Submenu