Info over muziekopleiding

Je kan elk moment starten met muziek maken - Meld je aan voor een proefles naar keuze. Liefst aanmelden via email of bel even. Je kan ook kort binnenlopen bij het opleidingsorkest - elke maandag tussen 19.15u en 20.15u.

Jan van Bommel
Rode Beemden 2   |   5708 AX Helmond   |   tel: 06 419 24 824
e-mail: muziekopleiding@fanfaredevooruitgang.nl

Promotiefilmpjes:
Muziek maken bij de fanfare
Fanfare - Bring more to life
Fanfare - Music is My Life
Fanfare - the ultimate Social Network

Over muziek maken:
In een muziekopleiding bij onze vereniging krijg je les van docenten van het Kunstkwartier. De lessen duren twintig tot dertig minuten per week en worden voornamelijk gegeven in ons eigen fanfaregebouw in Stiphout. Ook moet je regelmatig thuis oefenen. In de muziekopleiding wordt met diploma’s gewerkt, van A tot en met D. Om een diploma te halen doe je examen. Je speelt dan een aantal stukken op je instrument voor. Ook theorie hoort bij het examen. Maar daarvoor heb je dan al een aantal extra lessen gevolgd.

Een goed moment om bij ons met je muziekopleiding te beginnen is als je in groep vijf tot acht van de basisschool zit. Voor kinderen vanaf 7 jaar vormt de basisklas muziek Funfare (blokfluit) een mooie gelegenheid om kennis te maken met muziek maken. Voor de blazers hangt de keuze van het instrument af van de ontwikkeling en de stand van je gebit en je lippen. De slagwerkers gebruiken thuis een oefen-pad om te zorgen dat je buren niet teveel last hebben als jij oefent.

Lestraject:

Hoewel niet iedere leerling even snel is, kunnen we je toch wel een globaal idee geven van de opleiding:

• ½ jaar: individueel les
  • ½ à 1½ jaar: eerste ervaring samenspelen in blazers- of slagwerkensemble, gevolgd door examen A
  • 1½ à 2 jaar: orkest ervaring in opleidingsorkest, gevolgd door examen B

Na 4 à 5 jaar speel je dan dus mee in fanfareorkest. Voor de slagwerkgroep is het totale traject meestal korter.

Lesvormen en tarieven 2016/17:

• KUNSTKWARTIERKLAS SLAGWERK OF PIANO OF BLOKFLUIT (vanaf 7 jaar): kennismaking met muziek maken
    (6 lessen van 45 minuten) € 51,00
  • FUNFARE – BLOKFLUIT VIA DE FANFARE (vanaf 7 jaar): muzikale vorming, blokfluit, kennismaking met verschillende instrumenten
    (30 lessen, start na herfstvakantie, beginners) - € 230 per jaar
    (38 lessen, gevorderden) - € 378 per jaar
  • MUZIEKOPLEIDING (vanaf 8 jaar): leren spelen op instrument, docenten van Kunstkwartier, deelname aan opleidingsorkest, instrument in bruikleen
    (38 lessen) - € 378 per jaar plus lidmaatschap € 84 per jaar
  • MUZIEKOPLEIDING VOOR VOLWASSENEN (vanaf 21 jaar): leren spelen op instrument, voor nieuwe leerlingen en herstarters, grote flexibiliteit in lestijden en -frequentie
    (38 lessen) - zo'n € 19 per les (€ 745 per jaar bij wekelijks les) plus lidmaatschap € 168 per jaar

Bruikleen instrument en deelname aan opleidingsorkest/ensemble zijn inbegrepen in lidmaatschap. Inschrijving muziekopleiding geldt voor een volledig schooljaar.

Inschrijfformulier voor De Vooruitgang (PDF formaat)

De coördinator van onze Werkgroep Muziekopleidingen is:
Jan van Bommel
Rode Beemden 2   |   5708 AX Helmond   |   tel: 06 419 24 824