Muziek maken in Helmond

PAGINA IN AANBOUW

instrumentenfdv eric vloeimans 270518kaart verenigingen

Harmonie Amicitia

Heb je nog nooit een instrument bespeeld? Of wil je jezelf verder ontwikkelen op een instrument? Dan kun je via Harmonie Amicitia in Brouwhuis bij het Kunstkwartier lessen volgen.
Meer info: www.amicitia-helmond.nl

KSH PhileutoniaKom ook samen muziek maken! Muziek maakt slim. Wil je ook samen met vrienden een muziekinstrument leren spelen? Een trompet, drumstel of dwarsfluit? Dat kan bij Phileutonia..
Meer info: www.phileutonia.nl

Helmonds Muziek CorpsHelmonds Muziek Corps biedt een ieder de gelegenheid muzieklessen te volgen. De muzieklessen worden gegeven door professionele docenten van het Kunstkwartier Helmond.
Meer info: www.helmondsmuziekcorps.nl/muziekles-volgen

Kunstkwartier HelmondKijk eens om je heen. Ons leven is doordrenkt met kunst en cultuur. De muziek die we luisteren, de mode die we dragen, de taal die we spreken, maar ook de architectuur van onze woningen, de kunst aan de muur en de toneelvoorstelling in het theater. Kortom, cultuur bepaalt ons leven, het bepaalt wie we zijn. Kunstkwartier geeft je de ruimte om zélf kunst te maken en kunst te beoefenen. We zijn er voor iedereen.
Meer info: www.kunst-kwartier.nl

Fanfare UnitasHet schooljaar loopt weer op zijn eind en dat is het moment dat Fanfare Unitas de leerlingen moet doorgeven aan het Kunstkwartier. Zij verzorgen immers de lessen voor de leerlingen van Unitas. Dus heb je interesse in het bespelen van een instrument, maar moet je dat nog wel leren: meld je dan nu aan bij Unitas.
Meer info: www.fanfare-unitas.nl

Fanfare De VooruitgangBij De Vooruitgang leer je muziek met wekelijks individueel muziekles én samenspelen in een orkest. De leslocatie is in Stiphout (Kloosterstraat) en Warande (Kromme Steenweg). Je kan elk moment starten met muziek maken. Meld je aan voor een proefles naar keuze. Je kan ook binnenlopen bij het opleidingsorkest - elke maandag tussen 19.15u en 20.15u in fanfaregebouw Kloosterstraat 5 (Stiphout).
Meer info: www.fanfaredevooruitgang.nl/muziekopleidingen

Promotiefilmpjes:
Muziek maken bij de fanfare
Fanfare - Bring more to life
Fanfare - Music is My Life
Fanfare - the ultimate Social Network

Over muziek maken:
In een muziekopleiding bij onze vereniging krijg je les van docenten van het Kunstkwartier. De lessen duren twintig tot dertig minuten per week en worden voornamelijk gegeven in ons eigen fanfaregebouw in Stiphout. Ook moet je regelmatig thuis oefenen. In de muziekopleiding wordt met diploma’s gewerkt, van A tot en met D. Om een diploma te halen doe je examen. Je speelt dan een aantal stukken op je instrument voor. Ook theorie hoort bij het examen. Maar daarvoor heb je dan al een aantal extra lessen gevolgd.

Een goed moment om bij ons met je muziekopleiding te beginnen is als je in groep vijf tot acht van de basisschool zit. Voor kinderen vanaf 7 jaar vormt de basisklas muziek Funfare (blokfluit) een mooie gelegenheid om kennis te maken met muziek maken. Voor de blazers hangt de keuze van het instrument af van de ontwikkeling en de stand van je gebit en je lippen. De slagwerkers gebruiken thuis een oefen-pad om te zorgen dat je buren niet teveel last hebben als jij oefent.

Lestraject:

Hoewel niet iedere leerling even snel is, kunnen we je toch wel een globaal idee geven van de opleiding:

• ½ jaar: individueel les
  • ½ à 1½ jaar: eerste ervaring samenspelen in blazers- of slagwerkensemble, gevolgd door examen A
  • 1½ à 2 jaar: orkest ervaring in opleidingsorkest, gevolgd door examen B

Na 4 à 5 jaar speel je dan dus mee in fanfareorkest. Voor de slagwerkgroep is het totale traject meestal korter.

Bruikleen instrument en deelname aan opleidingsorkest/ensemble zijn inbegrepen in lidmaatschap. Inschrijving muziekopleiding geldt voor een volledig schooljaar.

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jeugdmuziekdag Helmond