Sfeerbeelden

30-06-2001 - Midzomeravondconcert

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 02-07-2001

Pastorietuinfeest van fanfare

Maandag 2 juli. Een tuinfeest is al leuk, een pastorietuinfeest blijkt nog veel leuker. Vooral als de jarige fanfare De Vooruitgang uit Stiphout hoofdrolspeler is en de intieme pastorietuin aan de Dorpsstraat in Stiphout is aangekleed met sfeerverlichting, muziekpodia en tapwagens voor bier en andere consumpties.

Dan blijken de 450 klaargezette stoelen niet eens toereikend om iedereen een plaatsje te bieden. Met de mensen die tijdens het concert alvast een staanplaats aan een van de 'hangtafels' innamen en de muzikanten op het podium, vermaakten zich zaterdagavond meer dan vijfhonderd bezoekers in de tuin van pastoor Van Kessel - zelf één van de gasten. Na een stevige regen- en onweersbui aan het einde van de middag klaarde het snel op en kon het publiek vanaf negen uur 's avonds onder heldere hemel genieten van werken als Jubilee Overture, Songs of the Wizz, Dreaming en nog twaalf werken die fanfare De Vooruitgang onder leiding van Bram Sniekers welluidend ten gehore bracht. Het Stiphoutse muziekgezelschap vierde met dit midzomeravondconcert waardig zijn tachtigste verjaardag. Dat het publiek dat ook zo onderging moge blijken uit de staande ovatie na afloop en een spontaan ingezet 'lang zal-ie leven' dat massaal werd meegezongen.

Image

Foto's met blauwe rand zijn gemaakt door Freekje Groenemans (Fotopersbureau v.d. Meulenhof B.V.)
Foto rechtsboven gemaakt door Thijs Adriaans (Fanfare De Vooruitgang Stiphout)
Overige foto's zijn gemaakt door Henk van Deursen (Fanfare De Vooruitgang Stiphout)