Concours 2013

Biografie Philip Sparke

Philip Sparke (Londen, 1951) is een Brits componist, trompettist en muziekuitgever.

Sparke studeerde aan het Royal College of Music in Londen compositie, trompet en piano, en is met onderscheiding afgestudeerd. Gedurende de studietijd raakte hij steeds meer geïnteresseerd in muziek voor harmonieorkesten en brassbands. Hij speelde trompet in het harmonieorkest van het college en op initiatief van Philip Cannon, die leraar was aan het Royal College of Music, vormde hij met studiecollega’s een brassband. Voor een componist is dat een goede gelegenheid zijn inspiraties onmiddelijk op papier te zetten en ook met de brassband te oefenen. UIt deze tijd kwamen de werken Concert Prelude (brassband) en Gaudium (harmonieorkest).

Groeiende interesse in zijn werk leidde tot verschillende compositieopdrachten. De eerste belangrijke opdracht was voor de Centennial Brass Band Championships in Nieuw Zeeland. De compositie die hij daarvoor schreef was The Land of the Long White Cloud "Aotearoa” - het ons wel bekende werk, dat wij met veel plezier speelden.

Met zijn werken Slipstream, Skyrider en Orient Express won hij drie keer achtereen voor de BBC het compositieconcours van de European Broadcasting Union (EUB) voor nieuwe werken voor HaFa-orkesten en brassbands. In 1997 won hij met Dance Movements met de US Air Force Band de prestigieuze Sudler Prize in de Verenigde Staten. Intussen kan hij als de bekendste hedendaagse Britse componist voor HaFaBra-werken van de laatste 20 jaar beschouwd worden. In 2000 ontving Sparke de Iles Medal of the Worshipful Company of Musicians voor zijn verdiensten voor Brassbands.

Sinds 2000 is hij fulltime componist en richtte daarvoor in Londen een muziekuitgeverij voor zijn eigen werken en opnames: Anglo Music Press.

Hij is regelmatig werkzaam als gastdirigent en leider van workshops en is eveneens dirigent van de Hilingdon Brass Band.

Lees meer op http://www.philipsparke.com/

En geniet van zijn Britse humor op http://www.philipsparke.com/photos.htm

Zoeken

Publiek welkom

voorspeelavond
kerstconcert 2312

Papier blijft hier!

Iedere vrijdag en zaterdag tussen 8 en 12 uur

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs

Ga muziek maken

Wil je graag 's een instrument proberen te spelen. Wil je zelf leren muziek te maken.

Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Proeflessen 2015

Aanmelden voor proefles
Meer informatie

Repetities

 • Fanfareorkest
  woensdag 20:00 - 22:00 uur
 • Slagwerkgroep
  dinsdag 19:30 - 21:30 uur
 • Opleidingsorkest
  maandag 19:00 - 20:00 uur
 • Jeugdslagwerkgroep
  dinsdag 19:00 - 20:30 uur

Fanfare Nieuwsflits

Blijf op de hoogte van de muzikale activiteiten van De Vooruitgang.

* indicates required
© 2017 Fanfare de Vooruitgang Stiphout.

Zoeken