De Helmondse muziekverenigingen steunen Ready to Rock!

Ready to Rock! is een popmuziekproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Dit tweejarig project wordt georganiseerd voor de Helmondse basisscholen, en ondersteund door de Helmondse muziekverenigingen.

Ready to Rock!

In het project ‘Ready To Rock!’ krijgen kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen de gelegenheid een muziekinstrument te leren bespelen en daarna samen te spelen in een band. Ook aan kinderen voor wie dat misschien niet zo vanzelfsprekend is. Meedoen is gratis. De lessen worden na school in de middag gegeven. De instrumenten waar les in gegeven wordt zijn : zang, gitaar, basgitaar, drums, keyboard. In het eerste jaar doen een aantal scholen in Helmond-Oost mee.

‘Ready To Rock!’ is een samenwerking tussen Stichting Leergeld, LEVgroep, ROC ter AA, de Helmondse muziekverenigingen en Kunstkwartier. Het wordt mogelijk gemaakt door steun van Oranje Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en via Stichting Leergeld door Rotary Helmond, Stichting Thomas van Villanova en Coovels-Smits Stichting.

Een eerste filmpje vind je hier.