Geschiedenis Palmen Timmerfabriek

Palmen Timmerfabriek is een bedrijf dat zich bezig houdt met houtbewerking in de ruimste zin van het woord.

In 1809 vestigde Matthijs Palmen zich als timmerman in Stramproy. Destijds werd er begonnen met het maken van houten wanmolens en voorkomende timmerwerken. Men maakte timmerwerken vanaf de wieg tot en met de doodskist en alles wat hiertussen nodig was.

De derde generatie begon met het gebruiken van machines voor houtbewerking en maakte ook ramen, deuren, kappen en trappen.

Tot en met de vierde generatie bleef het een eenmansbedrijf met soms een werknemer.

Tijdens de vijfde (huidige) generatie is er geautomatiseerd en zijn veel machines computergestuurd (CNC).

Door zich in de loop van de jaren steeds aan te passen aan de vraag van klanten en opdrachtgevers is Palmen Timmerfabriek een modern kwaliteits- gecertificeerd bedrijf, waar nog steeds onder hoge kwaliteitseisen machinaal timmerwerk zoals kozijnen, deuren, trappen enz., zowel voor nieuwbouw, renovatie en in toenemende mate restauratie van woningen, villa’s en kloosters gemaakt worden.

Daarnaast heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd in het fabriceren van houten mallen voor de prefab betonindustrie, gaande van trappen, balkonplaten, kunstwerken, tot brugonderdelen en geluidsschermen ten behoeve van spoor- en autowegen.

Lees meer: http://www.timmerfabriekpalmenbv.nl/