Sinfonietta No. 4

Philip Sparke’s Sinfonietta No. 4 werd geschreven voor de fanfare St. Willibrordus uit Stramproy in Noord-Limburg, die in 2009 haar 100ste verjaardag vierde.

Het stuk werd gecomponeerd in opdracht van Math en Nol Palmen van Timmerfabriek Palmen BV. Het bedrijf vierde in dat zelfde jaar haar 200-jarig bestaan, en ze presenteerde het stuk als een geschenk aan de fanfare in het teken van dit dubbele jubileum.

Sinfonietta No. 4 kreeg haar première met St. Willibrordus tijdens de concertwedstrijd op 18 oktober 2009 te Venlo.

Het werk bestaat uit 3 delen, die zonder pauze in elkaar overgaan.

Het eerste deel beschrijft het dorp Stramproy en opent met een lyrische fugato passage, die overgaat naar een sneller en meer ritmische tempo.

Het tweede deel is langzamer en heeft een lange expressieve euphoniumsolo.

Het derde deel beeldt Timmerfabriek Palmen uit, en opent met allerlei geluiden van de fabriek, door met meerdere slagwerkinstrumenten de machines na te bootsen.

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jeugdmuziekdag Helmond

Zondag 27 mei in De Warande JMD klein

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs