concoursprogramma Veldhoven

De afgelopen weken is er meer duidelijkheid gekomen over het programma van het concoursweekeinde van 23 en 24 november (oftewel de concertwedstrijden, zoals de Bond het noemt).

Wanneer wij gaan spelen in De Schalm te Veldhoven treffen we daar diverse collega-verenigingen. De meeste kennen we niet, maar uit onze buurt komen op het podium: Deurne-Zeilberg en Berlicum (zaterdag) en ook onze 1e divisie-collega’s uit Leende op die dag. Hun programma bestaat naast een inspeelwerk uit Sinfonietta nr. 4 van Sparke (jawel, concurrentie!) en Grijsoord van Bosveld.

Op zondag spelen Unitas uit Mierlo-Hout en St. Cecilia uit Milheeze en natuurlijk Fanfare De Vooruitgang. Wij treden op om 16.30 uur. Na ons komt nog de harmonie uit Sambeek die uitkomt in de Concertafdeling. Daarna volgen de uitslagen, dus het wordt in Veldhoven voor ons geen latertje. Ook aardig om te weten, althans voor de gevorderde "ervaringsdeskundigen", is de samenstelling van de jury. Dit team bestaat uit Danny Oosterman (een echte fanfarefan!), Jacob Slagter en Pierre Kuijpers.

Publiek welkom

Met HMC in Het Speelhuis

Concours 24 november

Schema inzamelaars 2018, op zaterdag

Jacques Vriens Cultuurprijs

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een mooie stimulans voor cultuur voor de jeugd in Helmond. Je kunt nog initiatieven aanmelden - doe dit zeker! En natuurlijk hopen we vanuit de fanfare dat er veel jeugdmuziek-initiatieven worden voorgedragen.
jv cultuurprijs