Hoe word ik een betere muzikant? - deel 1

Zaterdagmiddag 23 februari, drie uur, Kloosterstraat 5, enigszins verduisterd...

Onder deze omstandigheden trapte Ruud af voor de eerste van twee workshops hoe word ik een betere muzikant. Met een tafel vol lees- en oefenstof, een presentatie vol do's en don'ts op de beamer en vijftien enthousiaste deelnemers in de zaal ging het met grote stappen vooruit. Ruud behandelde in rap tempo de complexe en onderling samenhangende basics van onze ogenschijnlijk zo simpele hobby. Houding, adem, tong, embouchure, aanzet... er komt veel bij kijken om een betere muzikant te worden en er moeten vele valkuilen worden ontweken. Gelukkig gaat dat de meesten van ons al heel goed af, maar er viel voor iedereen zeker wat op te steken. Met de instrumenten in de aanslag oefenden we een groot aantal dingen ook ter plaatse.

Workshop Ruud 23-2

Na afloop kregen alle deelnemers de theorie uit de presentatie uitgereikt, samen met een bundel oefeningen voor thuis. Nu kan het grote zweten dus pas echt beginnen. Na vier weken, op 23 maart, is deel twee van de workshop, waarin we ongetwijfeld zullen horen hoe het ieder van ons tot nu toe is vergaan en wat we nog verder kunnen verbeteren. Ik kijk er alvast naar uit!